Klik op de foto's voor vergroting.
Ook in de modelbouw heeft men te maken met het verbod op tabaks-reclame. Daarom staat op de kuip in plaats van "FORTUNA"' (sigarettenmerk) nu "FOR". Inmiddels heb ik nieuwe decals met "FORTUNA" gemaakt. De decal aan de zijkant van de kuip met het woord "FOR" er in verwerkt bestaat uit één deel. De decal moest dus 2 keer doorgesneden worden om dit woord er uit te halen.
Alle decals op het bodywerk zijn geplaatst. De decals van Tamiya zijn erg fraai maar ook o zo dun. DUS KWETSBAAR !!!
Je moet er echt even de tijd voor nemen. De decal van "FORTUNA" is iets donkerder. Dat is het probleem met zelf decals maken op een laser printer. Het rood van de originele decal is een signaalkleur en dat gaat niet lukken op een gewone printer. Niettemin vind ik de wijziging geslaagd.
Het bodywerk wordt nu nog afgewerkt met een aantal lagen blanke lak waarin de decals verzinken en er geen randen meer zichtbaar zijn. Tevens dient de lak ter bescherming van de decals.
De kleur van de bougies kabels heb ik zelf gewijzigd van zwart in blauw.
Volgende stap zijn de uitlaten. Hier ga ik wat extra aandacht aan besteden. Vaak worden deze delen zwart of grijs gekleurd maar met een beetje extra aandacht geven zij het model een fraaiere en natuurlijke uitstraling. Standaard worden de uitlaten geleverd met een inzet stuk. Op de rechter uitlaten zijn deze al aangebracht.
1. De Basis
2. Egaal Aluminium gespoten
3. smalle reepjes masking tape snijden en de lasringen afplakken.
4. Met sterk verdunde zwarte lak accenten aanbrengen langs de tape.
5. Daarna met sterk verdunde lak accenten spuiten. De volgorde die ik gebruikt heb is oranje / rood / blauw en goud.
Uiteraard kan je met een andere volgorde van kleuren en met meer en minder verdunnen andere effecten verkregen worden. Bang zijn voor een slecht resultaat moet je naast je neerleggen en de fantasie de vrije loop geven. Als verdunde lak kun je tegenwoordig ook clear lakken kopen in verschillende kleuren. Ik prefereer het zelf de lak te verdunnen om zo met het effect te spelen.
De dempers in aluminium kleur gespoten. Daarna de decals aangebracht. De uiteinden zijn voorzien van chroom lak.
Voor ik de decals aanbreng pas ik de dempers eerst met de uitlaten op de motor. Dan zet ik aan de niet zichtzijde een streepje. Daar komt de naad van mijn decal te lopen. Als je dit niet doet zal je net zien dat die naad precies in de zichtzijde zit.
De stroomlijn bestaat nu uit 2 delen. Het bovendeel wordt geschroefd, dus geen lijmverbindingen. Het onderste deel wordt er nu ook zonder lijm onder geklikt. Er zijn heel wat uurtjes in de bouw gaan zitten maar het resultaat geeft een goed gevoel. Als slotconclusie wil ik zeggen dat dit model goed te bouwen is. Alles past perfect. Enige hobbel in de bouw zijn die decals die in bochten en hoekjes gevouwen moeten worden. Maar met het nodige geduld is dit ook te doen.
Via de onderstaande link gaat u naar de diaserie van deze Suzuki. Die bestaat uit de modellen 2000 en 2001.